Avem mare nevoie de un skatepark in Hunedoara !

Description of your first forum.

Re: Avem mare nevoie de un skatepark in Hunedoara !

Mesajde bogdan_leu » 17 Sep 2009, 01:37

Astazi 16.09.2009 am mers pentru a doua oara in audienta la primarie. Din pacate domnul primar este plecat din tara insa am discutat cu doamna consilier Rada. Dansa mi-a zis ca proiectul skatepark-ului care ar urma sa fie construit in parcul central "Tineretului" de langa CEC, in zona monumentului de la salcii, a fost inaintat printr-un program de finantare catre o comisie din Timisoara.
Pana una alta i-am prezentat cateva fotografii cu un skatepark foarte dragut din Paris, pe care le-am facut in timpul pelerinajului la Taize de anul acesta. Este vorba despre o suprafata de circa 30 de metri lungime si cam tot atata latime, cu trei rampe, ingradit frumos. Ne-a spus doamna Rada ca vor sa faca ceva mult mai tare, insa noi credem ca hunedorenii s-ar multumi si cu ceva mai modest, pentru moment.
Fiind deja cea de-a doua audienta la care am fost, consideram ca nu mai are rost sa lungim povestea si vom incepe o campanie puternica in mass-media pentru accelerarea proiectului, cu precizarea ca vom sta la dispozitia administratiei locale cu tot sprijinul necesar pentru realizarea skateparkului sub orice forma, numai sa-l faca cineva, cumva, odata. Intreaga documentatie pe care am prezentat-o pana acum (schita proiect, site-uri utile, firme producatoare de echipamente, liste cu semnaturi, cererea de acordare a unui teren pe care sa fie construit skateparkul - cerere la care nu am primit niciun raspuns) au fost puse intr-un dosar la primarie.
Urmatorul demers pe care il vom face va fi o cerere in baza legii 544 cu privire la liberul acces la informatiile de interes public, semnata de mai multe redactii ale ziarelor si televiziunilor din judet, prin care sa cerem accesul la acel proiect pe care l-au depus, daca l-au depus, dupa care vom incepe campania propriu-zisa in presa. Credem ca in felul acesta, noi ca ONG ne facem datoria iar in aceasta chestiune cu siguranta vom pune presiune pe autoritati pentru realizarea cat mai rapida a proiectului.
Probabil ca v-ati convins de faptul ca noi nu mergem la primarie sa cerem, asa cum fac majoritatea cetatenilor. Din contra, de fiecare data ne prezentam cu solutii si oferim diverse materiale in sprijin. Ne-am gandit impreuna la cel putin trei solutii, despre care as vrea sa va dati cu parerea aici pe forum:
1. Transferarea problemei din sfera administratiei locale in cea a sectorului privat - noi credem ca in Romania in general lumea ar trebui sa renunte in a mai spera ca STATUL, ADMINISTRATIA LOCALA, GUVERNANTII, POLITICIENII, ALESII, WHATEVER, le va da ceva sau le va face ceva. UNIUNEA EUROPEANA este o structura cladita pe conceptul de COMUNITATE, prin urmare ZAM are printre obiective si definirea conceptului de COMUNITATE LOCALA precum si constientizarea comunitatii asupra importantei contributiei la proiectele ce vizeaza comunitatea. Asadar dragii nostrii oameni de afaceri, care nu sunt putini in acest oras, ar trebui sa fie mult mai interesati de realizarea acestor proiecte, pt ca dupa skatepark vor mai urma si altele, va asiguram. Deci, va trebui ca toti sa facem eforturi pentru mobilizarea, motivarea si implicarea oamenilor de afaceri pentru realizarea skateparkului, intr-o prima faza.
2. Probabil ca cea mai buna locatie din oras, pentru realizarea unui asemenea proiect, este CENTRAL PARK, proprietatea domnului Crisan, loc unde s-ar putea face un skatepark in toata regula, daca fireste noi cu totii ne dorim acest lucru.
3. Putem venii cu totii cu solutii pentru obtinerea terenului, poate avem noi, sau poate putem cumpara sau obtine intr-o alta forma, decat cea la care ne-am gandit initial - concesionare cu titlu gratuit de la primarie....etc, alte modalitati legale de a obtine o bucata de domeniu privat.

Pana acum nu am facut decat sa creem presiune pe capul administratiei locale ca sa rezolve ei problema. Deja a trecut destula vreme de la primul demers, asa ca va trebui sa lucram putin la capitolul eficienta, pentru ca un "rahat" de skatepark, scuzati expresia, cum este cel din Paris, pe care l-am prezentat celor din primarie, se poate face nene extrem de simplu, doar bunavointa sa fie. In plus, o chestie pe care o puteti face cu totii si cred ca este extrem de binevenita, este sa le cereti tot in temeiul legii 544, sa va prezinte proiectul cu pricina, pe care sustin ca il au. In felul acesta nu facem decat sa-i fortam sa-l faca, punand presiune din partea societatii civile, a ALEGATORILOR. Daca "copilul nu plange, este foarte probabil sa nu primeasca tzatza", mai pe scurt.

Inca ceva, nu pot sa ma abtin sa nu le dau o replica scepticilor de serviciu, care spun ca NU SE POATE, NU O SA SE FACA ASA CEVA NICIODATA IN HUNEDOARA, AU FACUT ALTII ACESTE DEMERSURI CU ANI IN URMA SI DEGEABA, AM FOST LA UN MILION DE AUDIENTE SI N-AM REZOLVAT NIMIC, SI FOSTUL SI ACTUALUL PRIMAR TOT AU PROMIS DAR NU AU FACUT NIMIC.
Domnilor, haideti sa nu mai gandim la modul acesta, sa luptam si mai ales SA MUNCIM pentru a ne atinge scopul. Nu vreau sa spun ca pana acum demersurile care s-au facut au fost infantile, facute de amatori - pentru ca daca era altfel, pana acum cu siguranta ca Hunedoara avea un amarat de skatepark, vreau doar sa ne unim fortele, sa cooperam si sa gasim impreuna solutii. NOI COMUNITATEA.

Userul roots-culture a venit la un moment dat cu o sugestie - respectiv ca il poate accesa pe un tip din Bucuresti care cu asta se ocupa, constructia propriu-zisa, si ca ar avea tot interesul sa se dezvolte. Pune mana pe telefon, suna-l si invita-l la Hunedoara, sa intre in audienta la primarie si sa-si spuna oful. Haideti sa facem odata SKATEPARK-UL
bogdan_leu

Mesajde zostile » 20 Sep 2009, 17:23

frumos loc central park, cum domnul Crisan este cu sporturile.....ar putea sa deie o mana de ajutor :D
zostile

Mesajde ionhd » 22 Sep 2009, 23:52

http://www.youtube.com/watch?v=OeQ1I3YV_r0 - lectii de viatza cu mama ion B-)
http://www.youtube.com/watch?v=dxqNdeYV ... annel_page - o liniutza in fatza la C.E.C ...
ionhd

Mesajde bogdan_leu » 19 Noi 2009, 09:01

Ieri 18.11.2009 am avut din nou o intrevedere cu domnul primar Ovidiu Hada in ceea ce priveste construirea unui skatepark in oras. Asociatia noastra a inaintat o cerere pe baza legii 544, cu privire la liberul acces la informatiile de interes public, prin care am cerut sa primim proiectul skateparkului, cel cu care se lauda primarul ca il are, precum si informatii despre stadiul proiectului. Domnul Ovidiu Hada mi-a aratat o harta a parcului de la CEC-uri, "Parcul Tineretului" si mi-a explicat ca skateparkul urmeaza sa fie amenajat in locul monumentului eroilor, iar acel monument va fi mutat in alta parte. De asemenea a precizat ca proiectul de investitii a fost aprobat, printr-un program european si a promis solemn ca in primavara anului viitor vor incepe lucrarile la skatepark. Investitia s-ar ridica la circa 7,5 miliarde de lei vechi si ar presupune o vana adanca precum si diferite rampe, deci dupa cum sustine, un skatepark cool. Acum experienta mea de jurnalist precum si neincrederea in politicieni ma face sa privesc lucrurile cu reticenta, pentru ca pe hartie proiectele suna extrem de atractiv insa in plan real sunt dificil de montat. Primarul a motivat ca nu ne poate pune la dispozitie un proiect pentru ca acesta s-ar afla in lucru. Intr-o alta ordine de idei, primarul mi-a aratat o serie de proiecte si studii de fezabilitate care presupun amenajarea unor alei si trotuare din oras (foarte frumoase sunt toate pe hartie, prevazute cu dale pietonale, banci, rigole, etc), renovarea salii de sport de la lic 1, precum si amenajarea bulevardului Corvin, care ar urma sa fie inchis si amenajat pentru pietoni. Desi toate aceste documente sunt publice si sunt in interesul comunitatii, nu am primit nimic, pe motiv ca unele sunt in lucru iar altele au fost platite din buzunarul propriu al edilului sef. Primarul a mai motivat ca toate aceste proiecte depind acum de aprobarea finantarilor, pentru ca nu sunt bani. Precizez ca pentru realizarea skateparkului, asociatia noastra a venit cu diferite solutii inaintate in scris la primarie, insa acestea nu au primit niciun raspuns. Va vom tine la curent in continuare cu demersurile noastre iar daca nu vor avea finalitate pana anul viitor, atunci vom trece la alte modalitati de constrangere a autoritatilor. Cert este ca fiecare cetatean se poate interesa de soarta acestui skatepark iar cu cat vor fi mai multe sesizari si cereri de consultare a documentelor, cu atat ii grabim sa realizeze lucrarea. Cine nu stie ce trebuie facut, poate primi indicatii pe acest forum public. Momentan nu ne ramane decat sa speram ca la primavara vor incepe lucrarile, asa cum a promis omul. Daca m-a mintit, atunci va mint si eu pe dvs.
bogdan_leu

Mesajde zostile » 19 Noi 2009, 17:58

speram ca nu te'a mintit:) ... oricum suna bine pana acuma:)
zostile

Mesajde floxus » 20 Noi 2009, 10:51

sa se faca skate parcul, ca o sa fie de plin de cainii vagabonzi din hd(mai putin cainele vagabond hada) si o sa i muste pe skateri de fund. cu primarul asta nu o sa se miste nimic in hd, garantat! bine ca l-au votat pocaitii lui! :roll:
floxus

Mesajde bobby_rex » 20 Noi 2009, 12:40

Salutare, tin sa spun ca ma alatur si eu "cauzei" asa cum pot :macar sprijin moral. Pentru acest proiect este nevoie in primul rand de coagularea unei "mase" adica tuturor celor interesati nu numai de acest proiect Skatepark ci si de alte proiecte care se pot realiza prin sustinerea unui grup comunitar .
-"Trebe' o gasca dom'le!" adica o adunare de mici proportii care sa sar in ochii lumi printr un mesaj (vox populi) banner atarnat sau whatever si se face treaba !
In Timisoara pt skate park din cate stiu eu s au folosit de bani proveniti din sponsorizare de la Sprite, same shit se poate face si in HD , daca primarul da cu pixu pe hartie ca vrea , mai trebe' cautat si o finantare externa, da sunt destule fime in oras care si ar atarna sau imprima ditamai logoul pe skatepark.
Care sunte ti acolo in stare de o adunare, un riot ceva macar odata pe saptamana, macar sa discutam "face to face" nu doar pe forumuri la lumina monitorului si in comoditatea fotoliului cu o mana pe mouse si alta in punga de chips!
....some action required!!!
bobby_rex

Mesajde ionhd » 14 Dec 2009, 15:59

joi pe la ora 15 sa spun :-? am iesit la o ciocolata calda cu baietii si... am vazut ca au mutat monumentul :| , ceea ce .. pe mine si pe prietenii mei ne-a cam socat :))) ! poate chiar face "zgheit tzarccc"
ionhd

Mesajde Hunedoreanul » 09 Apr 2010, 03:35

Vine vine priimavara... La la la :lol: Aa a venit. Intre vorbe si fapte e difernta ca intre zis si facut sau de la cer la pamant. Poate se mai face o biserica penticostala sau baptista :lol: Pana nu vad nu cred. Daca chiar se face sk8park se face apoape degeaba (ca in Cluj, albastru mic si bun apoape de nimic, un fel de waterpark in comparatie cu marea s anu zic oceanul) cine cunoaste, stie ca e de ochii lumii, doar sa fie. Deci oricum o sa ma dau tot pe strada , trotuar , in fata casei de cultura, primariei... Ori ne unim, adunam, urnim si mergem pe roti sa ne vada in fata primariei ca in urma cu 9 ani adica prin 2001 pe vremea lui Maris cand aveam 15 ani si eram vreo 10 oameni cu role si bicilete. Acum putem merge 100 sa facem o demonstratie ca stiu cel putin 10 oameni cu skateboard care au aparut intre timp. Sau stam si asteptam sa vedem ce se face? :?: ATITUDINE?! :!: :?:
Hunedoreanul

Anterior

Înapoi la Your first forum